МНЕНИЯ

Соколовци иска Катя Люнчева за кметски наместник

Смолянското село Соколовци искат Катя Люнчева да бъде назначена за кметски наместник. След промените на Изборния кодекс селото за първи път не избира кмет. Жителите са притеснени, че ще останат на произвола на съдбата. 89 души са се подписали в подписка до кмета Николай Мелемов. Те настояват Катя Люнчева да остане на длъжността кметски наместник.

Подписката е внесена в Община Смолян. Жители на селото се срещнаха лично с Мелемов и го запознаха с нея, като настояха управата на общината да се съобрази с волята на хората.

„В новата история на село Соколовци населеното място винаги е имало своя управа. Макар демографската криза с годините да стопи жителите на селото на 120 – предимно възрастни хора, всички те имат нужда от действащ кметски наместник на място – за административни услуги, за ежедневни проблеми и сигурност, че има кой да им помогне. За хората кметският наместник не е просто администратор, той е връзката им с Общината и другите институции, част е от делника им, от всеки радостен и тъжен повод“, обясняват мотивите си жителите на Соколовци.

Advertisement
Back to top button
Close
Close