Advertisement
НОВИНИ

СНЦ Пчеларско сдружение „Родопска пчела“ – Смолян, няма да участва в протестните действия на 20 септември

СНЦ Пчеларско сдружение „Родопска пчела“ – Смолян, няма да участва в протестните действия на 20 септември, съобщи председателят на Сдружението Атанас Костадинов.

Костадинов обясни, че на 16 септември  УС на „Родопска пчела“ – Смолян са провели заседание и са взели решение да не участват в обявения Национален протест, който ще се проведе в сряда, на 20 септември пред Министерството на земеделието и храните в София. Те са изпратили своето становище относно протеста до „Групата за сътрудничество“, в която освен тяхното, членуват още 20 пчеларски сдружения.

„Съпричастни сме към натрупаните множество проблеми в пчеларския сектор и считаме, че ще имаме по-голям успех, ако използваме тази енергия и това удвоено мнозинство, за постигане на обединение  в пчеларския сектор под формата на единна браншова пчеларска организация, и да продължим да се борим легитимно за по-доброто бъдеще на пчеларството в България“, каза Костадинов.

Единението в сектора е закодирано в самата дума „един – е – ние“!

Костадинов каза още, че са съпричастни към проблемите на зърнопроизводителите, но пчеларският бранш няма пряка връзка с вноса на зърно от Украйна.

 

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!