КултураНОВИНИ

Смолянският театър се представи блестящо на фестивала в Армения

Честта да представи България на фестивала в Армения се падна на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“. 15-ият Шекспиров международен театрален форум се проведе от 15 до 20 ноември 2021 г.  Хедлайнъри на събитието бяха „Театър у моста” с „Макбет” (Русия, реж. Сергей Федотов) и „12-та нощ… или как желаем?”( България), съобщиха от смолянския театър.

Театралната постановка по прочутата комедия на Уилям Шекспир бе посрещната с голям успех, бурни аплодисменти и силен интерес от публиката в Армения. Тя е дело на режисьора Делян Илиев. В представлението участват актьорите Божана Мановска, Гергана Либова, Рада Велинова, Димитър Мартинов, Никола Орешков, Атанас Найденов, Димитър Димитров, Борис Хаджийски и Васил Читанов. Сценограф на проекта е проф. Светослав Кокалов. Костюмограф и асистент-сценограф е Анна Шопова, изпълнението на костюмите е на Славка Хворева, а музиката е написана и изпълнявана на живо в спектакъла от Мира Искърова.

Тази година в град Ереван пристигнаха над 100 участници от 7 държави, включително престижни артисти, режисьори от Франция, САЩ, България, Иран, Украйна, Русия. Около 15 представления бяха показани на различни сцени в града. По време на фестивала се проведоха и майсторски класове на водещи артисти от Русия и Франция. На спектакъла присъстваха Венцислав Христов, който е временно управляващ Посолството на Република България и съпругата му.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close