НОВИНИОБЩЕСТВО

Смолянски квартал обяви акция за събиране на средства за видеонаблюдение

Смолянският квартал Устово обяви кампания за събиране на средства за закупуване на видеонаблюдение, което ще бъде монтирано на сградата на читалището на площад „Възраждане“. Акцията е инициирана от Инициативен комитет „ЗА УСТОВО“, Сдружение „Родопски хайдути“ и Първи дамски клуб за развитие на община Смолян.

Надрасканият с маркери паметник

Според организаторите на инициативата, с видеонаблюдението ще се обезпечи не само сигурността на част от жителите на квартала, но и ще се запазят от посегателства културните ценности.

„Централната част на нашия квартал не се поддържа и не се пази. Пример за това е паметника на Алеята на възрожденците, който наскоро бе надраскан. А цветята и венците от 3 март стояха близо два месеца пред монументите. Със събраните средства ще закупим качествено оборудване, което ще предоставим на Община Смолян, за да се вземат нужните мерки“, казаха инициаторите. От Сдружение „Родопски хайдути“ коментираха, че участват в кампанията защото става въпрос за паметници, които трябва да бъдат запазени и предадени невредими на идните поколения.

Близо два месеца стояха венците и цветята пред паметниците

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
Close