Advertisement
НОВИНИ

Смолянчанин стана професор във Висшето училище по телекомуникации и пощи

Експертът по електронно управление и дигитална администрация Костадин Марков вече е професор във Висшето училище по телекомуникации и пощи в София. Той е заел позицията в края на месец април.

Проф. Марков е роден в Смолян през 1969 година. Основното си образование получава в ОУ „Юрий Гагарин“, а средното в Професионалната гимназия по техника и технологии „Христо Ботев“ – Смолян. Завършил е СУ “Климент Охридски” през 1997 г. като бакалавър “Социални дейности”. През 2002 г., става магистър по специалността “Публична администрация” в ПУ “Паисий Хилендарски”.

През 2007 г. защитава докторат по държавно управление и администрация. А три години по-късно става доцент по организация и управление извън сферата на материалното производство. Със специализация по противодействие на корупцията в публичната администрация и конфликт на интереси.

Работил е в областта на социалната политика. Бил е главен инспектор в Инспектората на Агенцията за социално подпомагане. От 2021 година е доцент във Висшето училище по телекомуникации и пощи.

Проф. Костадин Марков чете лекции по „Конвенционална и дигитална публична администрация“, „Социално осигурителни системи в дигитална среда“, Аутсорсинг в публичния сектор“, „Управление на човешките ресурси“, “Въведение в социалното подпомагане”, “Нормативен обзор в социалната политика/Социално законодателство”, “Супервизия в социалното подпомагане и социалните услуги”, “Тиймбилдинг програми”, и други.

Има издадени 3 монографии, 2 учебни помагала и 62 публикации по проблемите от научната област, в която работи.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!