ГОРЕЩА ТЕМАНА ФОКУС

Смолянчанин е с коронавирус, завърнал се от Англия преди пет дни (обновена)

Смолянчанин е с положителна проба за коронавирус. Резултатите са излезли днес и бяха официално  оповестени от председателя на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Заедно със Смолян е открит първи случай на заразен с коронавирус и във ВеликоТърново. Общо положителните проби за страната са 92.

50-годишният смолянчанин с положителната проба се е завърнал от Англия на 13-ти март, научи „Отзвук“. Не е подал анкетна карта при завръщането си и не е бил поставен под карантина. Обикалял е из града и дори  е подал документи за паспорт. В момента, в който властите разбират, че се е върнал от Англия, му е взета проба. Мъжът няма постоянен адрес. От дълги години живее в Англия, където се е лекувал. Има психично заболяване. След прибирането си в Смолян е живял заедно с двама мъже от ромски произход. Всички са изолирани в квартирата, която се пази от полицаи. И тримата мъже нямат проявени симптоми на болестта.

Утре следобяд  се очакват резултатите от пробите на всички установени до момента лица, контактували с него – ромите, медицинските служители и работещите в „Паспортна служба“.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close