НОВИНИОБЩЕСТВО

Смолянчани възмутени от несъбрания пясък по улиците в града

 

Жители на Смолян са възмутени от несъбрания пясък по улиците в града след зимното опесъчаване. „Наближаваме края на месец май, а улиците ни са пълни с пясък”, оплакват се хора в редакцията на „Отзвук“. Сред тях са и работещите в промишлената зона в кв. Устово на ул. „Александър Македонски”. „Изказвам възмущението си от поддържане на улица „Александър Македонски“, по която много хора отиват сутрин на работа и вечер се връщат. Не знам колко сняг е валяло тази година, за да е толкова опесъчено, че улицата да се е изравнила с тротоара”, каза Малина Диевска.

„Странно е в рамките на града да има опесъчаване. Най-малкото, защото има регулации за норми на пределните стойности за фини прахови частици и по този въпрос има директиви на Европейския съюз. Виждаме, че на ул. „Александър Македонски“ опесъчаването е доста тежко и съответно няма почистване. Това може да се каже и за всички останали улици в града без значение дали са малки или централни. Почистването е толкова занемарено, че сме свидетели, че дори на национални празници няма никаква грижа за града“, посочи и Михаил Тодоров. Според него зимното почистване в градската част би трябвало да се прави с химични материали.

„Редно е да се провери дали по договор е така, как се изпълняват тези договори и защо се хвърлят тези пясъци. Тази практика е абсолютна изживелица и според мен е варварска практика, което няма нищо общо с едни съвременни норми. Би трябвало да се обърне внимание на този въпрос, защото е от значение за хората, още повече в една пандемична обстановка, в която са засегнати хора с дихателни проблеми”, добави още Тодоров.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close