ОБЩЕСТВО

Смолянчани станаха втори на Балканите по офроуд

Смолянският екипаж Йордан Стайков и Христо Георгиев грабнаха купата на ЗАГОРА ТРОФИ 2017 и с победата станаха втори в генералното класиране за „Балканската купа по офроуд „, в която участват отбори от Гърция, Македония и Турция. Вторият смолянски екипаж – Райчо Райков и Христо Георгиев, се наредиха на четвърто място в Траялния шампионат на България.

Специален етап в Стара Загора

С последните офроуд надпревари Христо, Йордан и Райчо, приключиха успешно сезона. За Балканската купа екипажът се състезава в клас Модифициран – който е среден, а в Траялния шампионат в клас Стандарт – лекия клас. Момчетата се надяват, че следващата година ще се качат с един клас нагоре и ще се развиват още по-добре.

Христо Георгиев и Йордан Стайков след победата в Стара Загора

„Два отбора сме от Смолян. Участваме от няколко години, а от три години се занимаваме професионално с офроуд. Не пропускаме състезание“, сподели Христо Георгиев. Тримата сами си подготвят и поддържат машините. През този сезон нямат сериозни повреди, но имали обръщане по време на Траялния шампионат в Сливен. Въпреки това те успели да станат втори. Карат Toyota Land cruiser и Jeep Cherokee.

Момент от състезанието в с. Лазарово

„Тойотата“ може би една от най-подготвените машини, като в същото време се ползва и като семейна кола за каране на асфалт. На всички състезания отиваме на самоход –печелим и се връщаме, все едно сме с лека кола. Чирокито няма никакви подобрения, само една външна клетка, която сме направили, за да пазим ламарината, защото е много лачена“, допълни Георгиев.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close