ОБЩЕСТВО

Смолянчани се вдигнаха срещу съсед, започнал да руши подпорна стена

Живеещи в блок 2 в квартал Невястата се надигнаха срещу съсед, който започнал да руши подпорна стена. Смолянчаните изпратиха сигнал до вестник „Отзвук” с приложена подписка на 16 души. Според тях съседът им Живко Билянов незаконно започнал да разрушава шкарпата.

„Тези действия бяха предприети от Живко Билянов, който живее в същия блок. Неговата цел, защото той така преценил, е да си разшири пътя към гаража, който му бил тесен. Ние смятаме, че това негово действие е незаконно. Много ви молим за вашето бързо съдействие, защото без подпорната стена се нарушава стабилността на подпорните устои и канализационната система на входа, в който живеем”, оплакаха се живеещите там. Те настояват съседът им да възстанови подпорната стена.

Изкъртените камъни от подпорната стена.“Спонтанното ми решение да извърша действията по 50-сантиметровата подпора на уличката под бл. №2 на ж. к. „Невястата“ беше провокирано, че в края на същата работеше трактор с къртач. Когато си тръгваха от обекта, ги помолих да се събори издадената чупка в началото на улицата, която създаваше неудобства на притежаващите гаражи под блока. Идеята ми беше състоянието й да се подобри, като се отстрани същата и се съединят двете части на подпората, тъй като тя е прекъсната с около един метър.“ – заяви Билянов пред „Отзвук“

„Извиних се на съседите си, че не го съгласувах и не ги попитах предварително, но по-късно разбраха, че съм имал положителни намерения да се облагороди интериорът около блока, който в момента се санира. Получил съм разрешение от община Смолян под №ДЛ005198/02.06.2017 г. за възстановяване на откъртеното и при съгласието на съседите ми да се съедини и дооформи самата подпорна стеничка.“ – добави той.

„Не бих постъпил така, ако не беше тракторът с къртача, което предизвика у мен инициативата да направя нещо добро – но уви!“ – призна Живко Билянов.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close