Новини

Смолянчани пропищяха от улични кучета

“Обстановката с безпризорните кучета, глутници от по 10 гладни кучета, става фатална! Положението е страшно, страхувам се за децата си, за себе си също“, оплака се Гергана Ангелова – Чолакова. Младата жена дава пример с улица „Соколица“ 59 в квартал Райково. Около 10 бездомни песа, озверели и гладни обикалят района. Наложило се е хората да бягат и да се крият от тях, за да не бъдат нахапани.

„Организират си борби, слабо казано зрелищни и опасни и се плодят безразборно – в момента тук до блоковете има 4 малки. Сестра ми, връщайки се от втора смяна вечер, също бива „посрещана“ от озверелите животни, незнайно на какво способни. Не се търпи вече и от изпражненията им, които са навсякъде, а не ми се мисли за заразите, които носят“, оплаква се жената. Гергана Чолакова се обръща към кмета Николай Мелемов във Фейсбук с въпрос: „Нормална ли е ситуацията, и евентуално, ако може лично да ми дадете съвет, утре сутрин как да водя децата си до детската градина спокойно?“.

„Просто нямам думи. Да ни е страх да излезем с децата пред блока да играят“, допълва Стела Андонова. Митко Белчев пък купил електрошок на внука си, който наскоро бил уплашен от бездомно куче. „Все нещо трябва, за да се отбранява и да не го е страх. Като го пуснеш и псетата веднага дим да ги няма“, пише мъжът.

Подобно е положението в целия град – на „Невястата“, до Икономическия техникум, кино „Дружба“, новия център, Райково. Ралица Керезова дава пример с глутници в квартал Устово, на пазара. „Страшна картина е, стават все повече и повече“, негодуват смолянчани. Безстопанствени кучета се въртят покрай детската градина в квартала и блоковете наоколо. Според хората те са без маркировка на ушите.

„Отзвук“ отправи питане до Община Смолян какви мерки ще се предприемат за решаване на проблема, който придобива все по-тревожни размери.

Етикети
Покажи още
Back to top button
Close
Close