Местна власт

Смолянчани към кмета Мелемов: Две години се молим, а вие ни излъгахте!

Жители на смолянския квартал Устово изригнаха срещу кмета Николай Мелемов. Те обвиниха градоначалника, че ги е излъгал и вместо да се направи ремонт на проблемен участък от пътя на ул. „Кирил Маджаров“ под църквата „Света Богородица“, е започнат ремонт в съседство.

„Пет жалби сме изпратили в Общината, но проблемът все още не е решен. Асфалтът на улицата е компрометиран, шахтите са запушени и при всеки дъжд, пътят се превръща в язовир, а къщите ни се наводняват“, оплакаха се хората.

На 16 април живеещите там получили отговор от Мелемов, че ще започне ремонт на улицата им. Всички много се зарадвали, но месец и половина по-късно те установяват, че проблемния участък не влиза в плановете на Община Смолян и няма да бъде ремонтиран.

Факсимиле на отговора на кмета Николай Мелемов

„На 31 май пристигна хасковска фирма, не разбрахме кое от всичките дружества на „Титан“, и започна работа. При разговор с техника на обекта разбрахме, че ще се работи на парче и ремонтът ще се прави в съседния участък, което означава, че сега ще трябва да плуваме, за да си влезем в къщите. Причината е, че ремонтът на улицата е козметичен и започва над жилищна сграда № 14“, разказаха недоволстващите. Според тях кметът Мелемов нехае за проблемите им. На опитите да се срещнат с него секретарката записвала телефоните, но обаждане така и не се връщало.

Тротоарите са в кал, а плочките изкривени и изкъртени, потънали във вода

„Напрежението ескалира и ни омръзна къщите да се напояват по вина на неуредената общинска структура. Настояваме да се вземат незабавни мерки, докато фирмата от Хасково работи тук. В противен случай ще предприемем крайни мерки. Готови сме да сезираме и съда за безотговорното и нехайно отношение на стопанина на пътя – община Смолян“, заканват се живеещите на ул. „Кирил Маджаров“.
При всеки дъжд пътят към Четвърто основно училище „Стою Шишков“ се превръща в язовир. Улицата е основна артерия, по която се придвижват учениците и неведнъж децата и родителите им са се чудили как да „преплуват“ образувалото се огромно езеро.

Подпорната стена е проядена и се руши

Асфалтът е компрометиран и на множество места е напукан – с много процепи. Отводнителните шахти от двете страни на църквата „Св. Богородица“ са запушени. При всеки по-силен дъжд избите на къщите под църквата се наводняват. Пред входните врати тече река от вода, която буквално извира от подпорната стена на улицата. Живеещите в района са притеснени, че постоянната влага подлага на опасност и домовете им.

Последната жалба на хората е от петък. Те се надяват, че най-накрая кметът ще се трогне и ще се реши проблема.

Advertisement
Back to top button
Close
Close