НОВИНИ

Смолянчани излизат на протест заради свлачището край Тикале утре

Управляващите заплашвали недоволни родопчани със саморазправа

„Нашето търпение се изчерпа и затова на 19.07.2018 г. в 8,00 ч. ще протестираме срещу умишленото забавяне на ремонта и отваряне на главния път, срещу схемите и манипулациите на управляващите, дали 2 милиона лева за изграждане на стръмен, опасен и на практика неизползваем през зимата обходен път, но останали напълно безучастни към отварянето на основния път за Гърция вече месеци наред.“ Това съобщение изпрати до медиите днес Ивайло Мундев от името на протестиращите.

„Смятам,че случаят е достоен и интересен за Вашата медия, доколкото всички сме свидетели на закононарушения, лобита и зависимости между бизнеса и представителите на местната власт. Чакаме Ви на 19 юли 2018г. от 8:00часа на затворения от свлачището републикански път Смолян-Мадан.“ – пише още той.

Организацията на протеста започна във Фейсбук преди дни, а съобщението бе споделено в групата „I see you КАТ Смолян“. Администратор на групата е синът на смолянския кмет Николай Мелемов – Тодор, който е и шеф на СБА в града. По-късно съобщението за протеста в групата бе изтрито, както и съобщения и мнения на членове на „I see you КАТ Смолян“ по повод свлачището. Модераторът на групата Кольо Петров изригна „Стига сте писали за това свлачище… Само спам.“

Един от изтритите постове в „I see you КАТ Смолян“ е на Александър Бояджиев. Нещо повече, веднага след това близки до кмета на Смолян Мелемов са го заплашили със саморазправа и война със семейството му. Това става ясно от последвала дискусия в социалните мрежи.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close