НОВИНИ
ТРЕНД

С юбилейно тържество бе отбелязана 100-годишнината на Райковската гимназия

„Отбелязваме вековния юбилей на едно от най-старите и авторитетни училища в Родопите – Райковската гимназия, днес ППМГ „Васил Левски“.“ Областният управител Недялко Славов честити празника на директора на училището Мария Илиева, на всички възпитаници, всички учители, настоятели и спомоществователи, на всички, които са част от голямото семейство на Райковската гимназия, дали през този един век приноса си за утвърждаването на нейния авторитет.

„Това училище, съградено с много плам и любов от неговите създатели, е едно от най-добрите и реномирани не само в областта, но и в страната въобще. Огромна е ролята на гимназията за издигане на образователното и интелектуално равнище в областния град и в целия регион. Защото това училището не само дава знания и чертае пътищата към успешна реализация, това училището е създало общност, общност от възпитаниците на Райковската гимназия! Голяма част от тях са видни личности с постижения във всички сфери на обществения живот, възпитаници прославили с делата си училището си в целия свят.“, каза Славов, отбелязвайки, че гимназията, приело за свой патрон най-ярката личност в българската история – Васил Левски, приема с името и неговите завети, които вгражда като ценности в своите ученици, а именно родолюбие, справедливост, принципност, достойнство, отговорност.

„Днес възпитаниците и учителите от ППМГ „Васил Левски“ имат важната мисия, а тя е да бранят реномето на едно от най-старите училища в Средните Родопи! Пожелавам ви да не стихва жаждата за знания! Нека уроците в клас носят взаимна радост и удовлетворение на учители и на ученици!“, областният управител изрази увереността си, че и през следващите учебни години гимназията ще даде съществен принос за утвърждаването на добрите позиции на Смолянска област в сферата на образованието.

Снощи в РДТ „Николай Хайтов“ се проведоха юбилейни тържества по случай 100 годишнината на Райковската гимназия с тържествен концерт – спектакъл и среща с инж. Никола Чернев – автор на книгата „Райковската гимназия“.

На тържеството присъстваха областният управител Недялко Славов и заместникът му Андриян Петров, заместник-кметът Марин Захариев, началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“-Смолян Петя Пампорова, директори и представители на държавни служби и ведомства, настоящи и бивши възпитаници и преподаватели на Райковската гимназия, граждани, медии.

Директорът на ППМГ „В. Левски“ Мария Илиева
Областният управител Недялко Славов
Ректорът на Висшето училище по сигурност и икономика проф. Георги Манолов
Директорът Мария Илиева връчва отличие на инж. Никола Чернев – автор на книгата „Райковската гимназия“.
Концертът по случай 100-годишнината на Райковската гимназия
Концертът по случай 100-годишнината на Райковската гимназия
Ученикът от 12-и клас Атанас Василев получи учредената награда в в памет на Величка Пачеджиева за особено високи постижения в учебната и извънкласната работа, за доказан талант в областта на математиката и информатиката.

Снимки: Цветан Маджаров

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close