ЗАКОН И РЕД

Служител на „Гранична полиция“ Смолян стана полицай на 2019-та

Младши инспектор Бисер Чаушев от Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Смолян е полицай на годината. Днес министърът на вътрешните работи Младен Маринов връчи индивидуалните и колективни награди по време на 26-то издание на „Полицай на годината 2019“. Старши полицай Бисер Чаушев е водач на служебно куче в Мобилна гранична полицейска група от ГПУ- Момчилград. Той бе отличен за доказан висок професионализъм, за множество успешни оперативно-издирвателни мероприятия и съществен принос за недопускане на нелегални мигранти да преминат незаконно през държавната граница на Република България.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Раздадени бяха четири индивидуални и четири колективни награди, както и две поощрителни и две – за граждански принос. Част от отличените получиха и награди от прокуратурата.

По време на церемонията бе организиран търг за детски рисунки, участвали в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“. От изложените 100 творби бяха продадени 61, а събраните средства са 4190 лева. Те ще бъдат внесени по сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР. По инициатива на домакина на тържеството – директора на Главна дирекция „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, бяха наградени и трима от победителите в конкурса за детска рисунка.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close