Advertisement
ПОЛИТИКА

Служебният кабинет освободи Иван Френкев и назначи Стоил Алипиев за шеф на КЗП

Служебното правителство е подменило целия състав на Комисията за защита на потребителите (КЗП), като за нов председател на комисията е назначен Стоил Алипиев, а за членове – Ангел Джалев и Константин Арабаджиев. Освободени са досегашният председател Иван Френкев и членовете Николай Мравов и Велина Великова, съобщава БНТ, позовавайки се на позиция на досегашния състав на КЗП.

Алипиев беше председател на Националната асоциация за защита на потребителите допреди около месец. Френкев беше назначен за шеф на КЗП от предишното коалиционно правителство, като изкара на поста по-малко от 4 месеца.

Френкев обяви преди около 3 седмици, че е бил освободен, като е научил за това от публикации в медиите. Малко преди това той се оплака от политически натиск върху КЗП, като обвини служебното Министерство на икономиката, че пречи на работата на комисията „с цел да дискредитира предишното управление, за да се изкарат някакви политически дивиденти“.

Според освободените членове на КЗП действията на служебния кабинет представляват груба намеса в независимостта на контролните органи и надхвърлят правомощията на служебно правителство съгласно Конституцията.

Тримата се заканват да си търсят правата по съдебен път, като щели да сезират и европейските институции.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!