Advertisement
НА ФОКУСОБЩЕСТВО

След водния цикъл при всеки дъжд улица се превръща в поройна река

 

След водния цикъл при всеки дъжд ул. „Александър Стамболийски“ в смолянския квартал Устово се превръща в поройна река, а по стълбите започва да се излива водопад с кал и баластра. Улицата беше първа разкопана в областния град, но и до днес тя не е довършена.

„Проблемите ни започнаха с водния цикъл. За мен е виновен проектантът. Сега пък бордюри ще правят, а нагоре по улицата нищо не е направено и така ще си продължи още дълги години. Нещо като проба-грешка. Още с първия воден цикъл, когато „Понс“ работеха, не го направиха както трябва. Сега историята се повтаря“, негодува Петър Янев.

Хората се оплакаха, че при всеки проливен дъжд улицата се наводнява, а гаражите им се пълнят с вода. „Реката“, която тръгва по шосето от горната част на Пазлак и повлича със себе си чакъл, боклуци, парчета асфалт. „Водата влиза в гаражите и всичкия боклук се събира при нас“, допълва Дора Янева. Живеещите там се ядосват, че никоя институция не поема отговорност за ставащото и си прехвърлят.

Зам.-кметицата Мариана Цекова е била в сряда, след поредното наводнение на улицата. Тя е била на мнение да се вдигнат бордюрите на по-високо, за да не върви водата като водопад по стълбите. Хората обаче са скептично настроени и смятат, че това няма да реши проблема, а ще стане още по-лошо, защото тази част от улицата ще се превърне в дълбоко езеро, а опасността от наводняване на къщите е огромна.
„Това е първата улица, която разкопаха по втория воден цикъл през 2020 г. и още не е направена.

Общината се опитва да прехвърли проблема на „ВиК“, които са само един оператор и само поддържат системата“, ядосва се Иван Тошев.
„В тази част идва голяма вода, тротоарите са ниски, а шахтите са затворени и не вършат никаква работа“, каза Методи Белковски.

„Единствената шахта, която събира вода е 30/30. Всички други са запечатани, затвориха ги с асфалт, след като положиха тръбите. Месец след това се наложи да ги копаят, за да ги търсят. Всичките четири шахти влизат в много малка тръба. Всички сме потърпевши. Когато тръгне водата надолу по стълбите, стига до центъра“, допълва още Иван Тошев.

Хората се възмущават и от некачествено направената подпорна стена. Те се чудят дали за строителството й има нужните документи. Тротоарът върху нея вече е подал и прилича на „дунавски вълни“.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!