Инциденти

18-годишен с книжка от два месеца с висока скорост се хвърли в р. Черна и оцеля по чудо (снимки)

Две катастрофи станаха в неделя след зрелищното автомобилно шоу Smolyan Race 2019. А причината е висок адреналин и мощни коли, които едва не погубиха човешки животи. Снощи 18-годишният Иво К. оцеля по чудо, след като с висока скорост се метна по таван в река Черна, в района под LIDL на обходния път. Младежът бил зад волана на „Рено Лагуна“.

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!

Към 21,30 часа той се движел с висока скорост по посока Райково, изгубил управление над колата, която преминала през разделителния остров, навлезла в насрещното движение, прелетяла в коритото на реката и паднала по таван. Няколко минути след катастрофата пристигнал екип на пожарната. Огнеборците извадили от смачканите ламарини момчето. Иво се отървал само с натъртвания и охлузни рани. Според пътните полицаи причина за инцидента е висока скорост и липса на опит. Младежът е правоспособен шофьор от около два месеца. Ученик е в 12 клас в смолянска гимназия.

Към 15,30 часа същият ден по пътя Смолян – Смилян, друг младеж предизвика катастрофа. 24-годишният Д. С. от Смилян управлявал „Мерцедес“. На лява крива изгубил контрол и навлезнал частично в насрещната лента, където се ударил във „Фиат“, управляван от 51-годишен смолянчани. Ранена е пътничката в „Мерцедеса“ – 20-годишно момиче, което е получило охлузни рани.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close