Advertisement
НОВИНИОБЩЕСТВО

След репортаж на „Отзвук”: Поставиха пешеходни пътеки в Устово

Поставиха пешеходни пътеки в смолянския квартал Устово, както на ул. „Стою Шишков“, която е част от републиканската пътна мрежа, така и на общинската ул. „Кирил Маджаров“ – до Основно училище „Стою Шишков“.

Advertisement

Часове след репортажа на „Отзвук” как Община Смолян  и Агенция „Пътна инфраструктура” оставиха цял квартал без пешеходни пътеки, няколко вече са направени през нощта. Маркировка за пешеходците има на републикански път ІІ-86 – на светофара, Автогарата и Маданския мост, където минава основния поток от ученици. А Община Смолян е направила пътеки в района около ОУ „Стою Шишков”.

Районът на Автогарата със спирка на градския транспорт

Засега не е ясно кой е финансирал маркировката ден след откриването на новата учебна година. За републиканския път стана ясно след среща на областния управител с председателя на АПИ, че договорът с фирмата, която прави маркировката, е с изчерпана стойност, т.е. свършен лимит. Факт е обаче, че след повече от година основната пътна артерия в квартала, през която минава и транзитният трафик, вече е по-безопасна за пешеходците.

Пешеходна пътека вече има и до училището в квартала

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button