НА ФОКУСПолитика

След първия тур в Баните: Павлин Белчев – 1100 гласа, Ферад Емин – 811

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Баните Павлин Белчев води на първия тур с 1100 гласа, сочат официалните данни на Общинската избирателна комисия. На второ място е кандидатът на Движението за права и свободи Ферад Емин с 811 гласа, трета остана Диана Фиданова от „Републиканци за България“ с 651 гласа.

Вчера в Баните се проведоха частични избори за кмет, които бяха насрочени след смъртта на избрания на редовните избори през 2019 г. Милен Белчев. Висока избирателна активност бе отчетена в най-изостаналата и обезлюдяваща се община в Смолянска област. До урните отидоха 2562 души, или 72,42% от имащите право на глас 2623 избиратели. Недействителните бюлетини са 55. Бюлетина с „Не подкрепям никого“ са пуснали 6 души.

Още вчера ОИК излезе с решение, с което обяви балотаж между Белчев и Емин, който ще се проведе на 7 март по време на предизборната кампания за редовните избори за парламент, насрочени за 4 април. Любопитна подробност е, че в събота и неделя – в деня за размисъл и деня за гласуване, ще е забранена агитацията за кмет на общината, но за кандидат-депутати – не.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close