Темида

След лупинг в реката 18-годишен е с 23 шева на главата

Условна присъда от 10 месеца получи 18-годишният Веселин Р. от Могилица. Младежът подписа споразумение с прокуратурата, което във вторник бе одобрено от Смолянския районен съд.

Тийнейджърът бе изправен пред съда заради причиняване на множество телесни повреди на 17-годишния си приятел Стилян.

Инцидентът, при който едва не загубиха живота си, стана на 26 юни около полунощ. Същия ден Веселин взел последния си изпит за шофьорска книжка. Вечерта решили да се почерпят. Изпили по една-две бири и новоизлюпеният шофьор подкарал „Ауди“-то на родителите си.

Момчетата обикаляли района около Могилица и Кошница. По тесния път колата се движела с около 60 км/час. Заради несъобразената скорост на един от завоите автомобилът излита вдясно от пътното платно и паднал в реката от около 5-6 метра.
Тежко ранени са и двете момчета. Веселин е с фрактура на черепа. Направени са му 23 шева на главата. Стилян пък бил със счупени шест ребра, гръдни прешлени, контузия на бял дроб, пневмоторакс, с опасност за живота.

Шофьорът Веселин навършил пълнолетие няколко дни преди катастрофата. Родителите му работят в чужбина и за него се грижат баба му и дядо му.

Етикети
Покажи още
Back to top button
Close
Close