Advertisement
НОВИНИОБЩЕСТВО

След 60 години чакане, асфалтират няколко пътни отсечки в община Неделино

Община Неделино подписа договор за изпълнение на текущи ремонти и частично асфалтиране на участъци в общината, които хората чакат да бъдат асфалтирани от 50 – 60 години. Това каза кметът на Неделино Боян Кехайов. Договорът е на стойност 700 000 лв, а реализацията на обектите ще стартира през месец юли т. г. Ще се положи асфалтова настилка на най-компрометираните участъци по пътищата село Върлино – село Козарка, село Гърнати – село Марамати, село Кочани – село Средец, част от пътищата в селата Еленка, Горен Върли дол и Дуня.

„Средствата за тях са с постановление на Министерски съвет от м. г, но сега излизат обществените поръчки. Има още избран изпълнител за подмяна на 800 метра тротоарна мрежа в Неделино по постановлението, но тази процедура се обжалва в КЗК и чакаме решение на комисията“, поясни Кехайов. По думите му, това са много важни проекти, които хората очакват от няколко десетилетия.
Кметът допълни, че по капиталовата програма са предвидили сума от около 800 000 лв. и тя ще стартира юли.

Кандидатствали са и през МРРБ за цялата общинска пътна мрежа на територията на община Неделино, която е трябвало да започне по Плана за възстановяване и устойчивост, но предвид политическата ситуация в момента, не се знае ще бъдем финансирани, коментира Кехайов.
Той допълни, че извършват и рехабилитация и на седем улици в град Неделино, които са основни в общинския център. За три от са осигурили и около 1 млн. лв. за подмяна и на водопровода. За улиците има около 2,7 млн. лв., така че общо око 3,7 млн. лв. ще бъдат вложени само за канализационна и улична мрежа в Неделино. Тези ремонти също трябва да се реализират до края на годината, а средствата за тях са от МРРБ.

Нели Гергьовска

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!