Местна власт

След 10 години чакане пътят от Букова поляна до Галище е готов

Завършиха ремонтните дейности по пътя Буков хан – Букова поляна – Буково Галище, съобщиха от общинската администрация в Мадан. Пътят вече е изцяло обновен. Трасето е част от проект, касаещ реконструкцията и рехабилитацията на общински път Букова поляна – Буково – Галище от 2008 г., но изпълнениeто му спряно само след няколко месеца работа. Техниката е прибрана, работата остава недовършена.

Години наред пътуващите ежедневно по този път за работа или обратно към дома си са принудени да маневрират между огромните дупките и често да посещават услугите на сервизните техници.

Още в началото на своя мандат кметът на общината Фахри Молайсенов залага в управленската си програма цялостното завършване на силно амортизираните близо 10 км. от пътя.

Така в края на 2012 г.  ДФ ”Земеделие” и Общината подписват договор за ремонт и рехабилитация на близо 2 км от най-компрометираните участъци в селата Букова поляна и Буково.

През 2014 г. по инициатива на кмета на общината Министерството на регионалното развитие и благоустройството отпуска сумата от 315 хил. лв за 700-метров участък от пътя между „Буков хан” – Букова поляна и изграждането на 1 600 м. обезопасителна мантинела.

От 2014 до 2017 година МРРБ отпуска  средства за поетапното ремонтиране на пътя.
С последно отпуснатите през март тази година 800 хил. лв, отново по молба на Молайсенов, са ремонтирани и последните 4 км. Изпълнител на обекта бе старозагорската фирма „Пи Ес Ай”.

Advertisement
Back to top button
Close