Полицейски

Скелетът, открит в Смолян, е на жена, вероятно убита и скрита (обновена)

Днес преди обяд строителни работници, които извършват ремонт в хотел „Смолян“, са открили човешки скелет. Костите са намерени под нивото на басейна във венталационна шахта. Скелетът вероятно е на жена, тъй като там са открити и останки от дамски ботуши. Единият ботуш е намерен до костите, а другият – на около десетина метра от него. Предполага се, че е изпаднал, когато е пренасяно тялото, научи „Отзвук“ от работници в хотела.

Този въздуховод води към басейна, откъдето може да е хвърлено тялото на жертвата и след това оставено в шахтата.

Сигналът е подаден в 11.30 ч. на телефон 112 от управителя на хотела Максим Банков. Полицейски служители от ОД МВР и РУ-Смолян в продължение на 4 часа извършиха оглед на място за изясняване на обстоятелствата около случая. Образувано е досъдебно производство и е уведомена Окръжна прокуратура.

Най-вероятно става дума за убийство и скриване на трупа, което е станало преди 20-30 години. Тялото е пренесено от работещ в хотела или човек, който много добре познава сградата. Скелетът е открит в избената част, където се намират бомбени убежища. Там е невероятен лабиринт и външен човек няма как да се ориентира, смята Максим Банков.

Емблематичният хотел „Смолян“ доскоро бе собственост на пловдивското „Орфей Клуб Уелнес“ АД. Миналата пролет смолянският бизнесмен Валентин Благоев го купи и веднага започна ремонти дейности с намерение да го направи петзвезден.

Разгърната застроена площ на хотела е от 19 600 кв. м., а парцелът е 11 900 кв. м.

В тази шахта преди 20-30 години е изхвърлено тялото, което може би е жертва на убийство.
В съседна шахта е намерен единият ботуш на предполагаемата жертва.
Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close