Криминални

Синът на Мелемов открил двамата мъртви в кола в Пампорово

(ОБОБЩЕНА)

С два куршума в гърдите и един в главата е застреляна жената в Пампорово. Мъжът е имал само една огнестрелна рана в главата. Това обявиха на извънреден брифинг от Окръжната прокуратура, свикана съвместно с Областната дирекция на полицията. Основната версия на разследващите е убийство с последващо самоубийство. Работи се обаче и за евентуално двойно убийство.

Мъртвите мъж и жена са 48-годишният рок музикант Антон Бояджийски и приятелката му Николина Попова на 41 години.

48-годишният Антон Бояджийски

Двете тела бяха намерени преди полунощ във вторник в лек автомобил „Ауди ТТ“ в Пампорово в района на вилно селище „Малина“ по пътя за село Стойките. Мъж на 48 години и жена на 41 години са открити в колата с огнестрелни рани. Първи се натъкнал на страшната гледка Тодор Мелемов – син на кмета на Смолян, и негови приятели в 23,25 часа. Те забелязали спряното на пътното платно „Ауди“ с включени габарити. Слезли да проверят дали хората в колата имат нужда от помощ. Когато погледнали през прозореца, видяли окървавеното лице на мъжа и веднага подали сигнал на спешния тел. 112.

Тодор Мелемов – син на кмета на Смолян

Вчера бе извършена тройна съдебно-медицинска експертиза. „Всички следи са запазени. Намерени са гилзи и куршуми. Пистолетът е незаконно притежаван“, посочи зам.-окръжният прокурор Недко Симов. По данни от огледа в колата е нямало следи от съпротива и борба. Пистолетът бил в скута на мъжа. „Проведени са неотложни следствени действия. Намерени са следи и веществени доказателства. Огледите продължиха до 7 часа сутринта. Тепърва ще се назначават балистични, трасологични и други експертизи“, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Мъжът и жената живеели във фактическо съжителство. Той е вдовец, а тя разведена. И двамата имат по едно дете от предишни бракове. Антон – син, а Николина – дъщеря на 19 години.

Николина пристигнала да работи в Пампорово в понеделник. Тя е банков служител и била изпратена временно да работи в офис на банка в курорта. Антон Бояджийски е китарист, свирил е в групата „Татко Кристофър“, създадена от Ицо Петроф през 1991 година. Тя просъществувала няколко години и има издаден самостоятелен албум на групата „Отново на път“. Писал е и текстове на песни за БТР. Двамата живеели в апартамента на Антон в кв. „Кършияка“.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close