НА ФОКУСПарламентарни избори '2021

Син на оръжеен търговец ще води листата на партия „МИР“ в Смолян

16 партии и коалиции регистрираха листи до момента в 22-и МИР

Районната избирателна комисия в Смолян регистрира листи на 16 партии и коалиции за участие в изборите на 11 юли до края на вчерашния ден (7 юни).  Първи са се вписали от партия „Бригада“ с един единствен кандидат – Гюлфие Сафидинова Имамова, която на изборите на 4 април е била кандидат от БНО (партията, която даде листите си на Васил Божков) в Разград. Лидер на ПП „Бригада“ е бизнесменът от гоцеделчевското с. Абланица Арбен Хавальов.

Галин Свиленов Атанасов, който на 4 април също е бил кандидат-депутат от БНО, но в Добрич, в Смолян е регистриран от ПП „Свобода„. Неин лидер е Владимир Симеонов. Интересна подробност е, че партия „Свобода“ бе създадена през 2007-а година от Павел Чернев – депутат от „Атака“, който напусна партията на Сидеров след скандала, предизвикат от пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“. Чернев почина внезапно през 2016 г. пред ресторант в София на 46-годишна възраст.

Начело на листата на ПП „Възраждане“ е Ангел Жеков Георгиев. 32-годишният юрист е областен координатор на Пловдив и Смолян и водеше листата и за изборите на 4 април  в двата избирателни района. След него се нареждат Емил Янков Янков, Андрей Кузманов Сираков, Ивайло Георгиев Димитров,
Димитър Георгиев Мадански, Спаска Благоева Стоева, Елена Анастасова Стоева, Румяна Иванова Димитрова.

Владимир Герчев Атанасов отново, както и на изборите за 4 април, ще е единственият кандидат на ПП „Пряка демокрация“ в 22-и МИР. Той е известен преводач от старогръцки, новогръцки, латински, френски, руски и английски. Бил е заместник-директор на Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“.

Партията, чиято цел е премахване на валутния борд и излизане от ЕС и НАТО – „България на труда и  разума“ е регистрирала трима кандидати – Светозар Аргиров Събев, Радослав Георгиев Радойков и
Вера Георгиева Маринова.

С листа от трима кандидати ще се явява и партията, оглавявана от Светльо Витков, „Глас народен“. Те са Христо Иванов Мануков, Неделин Николаев Бояджиев, Мария Христова Мърхова.

Владимир Иванов Александров, който за изборите на 4 април водеше листата на коалиция „ВОЛЯ и НФСБ“, отново е начело листа – тази на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ – ВМРО, ВОЛЯ И НФСБ“. Александров е познат като регионален директор на аптеки на Веселин Марешки в Пловдив. След него са Христо Илиев Петров, Васко Еньов Айвазов, Христо Костадинов Камишев, Йозджан Сали Сали, Николай Георгиев Симеонов, Аделина Борисова Николова и Радиана Красимирова Цонева.

Листата на „БСП за България“ ще бъде водена от дъщерята на покойния зам.-министър на регионалното развитие Димчо Михалевски Петя Михалевска. Втори е общинският съветник от БСП в Смолян Иван Иванов Френкев, трета е зам.-кметът на Девин Дияна Асенова Чаушева, следвани от Владислав Веселинов Емирски, Здравка Неденова Кавалова, Стефан Георгиев Бадев и Марияна Антонова Методиева. Последна е Елвира Недкова Хумчева, съпругата на лидера на БСП в Златоград Емил Хумчев. На последното заседание на Националния съвет Хумчев бе избран за член на Изпълнителното бюро на партията.

Анастас Георгиев Караджов ще води листата на партията на Васил Божков „Българско лято“. Караджов бе общински съветник от КРОС в миналия мандат. След него в листата са Емил Руменов Кундев, Бахтин Османов Амишев, Борислав Фиданов Солаков, Снежана Минева Дичева, Станислав Здравков Ратайски, Мария Димитрова Георгиева и Николай Гавраилов Чилингиров.

Д-р Даниела Анастасова Дариткова – Проданова отново ще е водач на листата на ГЕРБ-СДС. Д-р Дариткова е депутат от 2009 г. Била е председател на Здравната комисия в НС и шеф на парламентарната група, член е на Изпълнителния съвет. Второто място този път е за д-р Красимир Митков Събев, който измества бившия областен управител Недялко Славов. На изборите на 4 април д-р Събев получи 2 696 преференции и така стана втори. Недялко Живков Славов става трети, бившият зам.-кмет на Девин Владимир Мичев Солаков запазва четвъртото си място, общинският съветник в Смолян Божидар Огнянов Шуманов е пети. Представителят на СДС в коалицията Иван Лазаров Кънев е подреден на шестото място, а на последните две места са Красимира Кънчева Генкова и Стоян Атанасов Кузмов. В листата, за разлика от миналия път, не са директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите Екатерина Гаджева, началникът на Регионалното управление на образованието Мария Семерджиева и директорът на Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие“ Денислав Костов.

Кандидатите за депутати от „ПАРТИЯ НА ЗЕЛЕНИТЕ“ в Смолян са двама – Мариана Миткова Василева и Радослава Северинова Димитрова.

Листата на коалицията на Жан Виденов „ЛЯВ СЪЮЗ ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА“ се води от Валентина Александрова Николова, следвана от Емил Димитров Миланов, Ивайло Любенов Иванов и Минчо Асенов Гърбелов.

Синът на оръжейния търговец Петър Манджуков Ивайло е водач на листата на партия „МИР“. След него са Емануил Калинов Добрев, Христо Георгиев Ямболиев, Екатерина Райкова Джурова. Ивайло Манджуков бе президент на футболен клуб „Родопа“ – Смолян.

Легендарният скиор от близкото минало с 16 републикански титли и една балканска от Чепеларе – Борислав Костадинов Киряков отново ще води листата на „Атака„. Втора е Алена Първанова Соколчева

Листата на „Републиканци за България“ в Смолян е изцяло подменена. От осемте кандидат-депутати за изборите на 4 април не е останал нито един. Водач в Смолян става Виктор Владимиров Серафимов, който на предходните избори е бил начело в Бургас. След него са Илия Сотиров Илиев и Кристиана Венциславова Рушанова.

Бивш изпълнителен директор на ЦСКА Александър Цветанов Гарибов ще е водач на листата на Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна„, чийто лидер е Александър Томов. Следват го Марина Льониева Лазарева, Кера Григорова Карова, Светослав Каменов Байрактаров и Петър Цанов Батев.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close