Местни избори '2019

Сийка Суркова: Сърцето ми биеше с ритъма на живот на Момчиловци

„Приех поста кмет на Момчиловци с отговорност и дълг, и днес с чиста съвест мога да кажа, че излизам спокойна от мандата – положени са основи за развитието на Момчиловци във всяка сфера.  За тези 4 г. нито за ден не съм забравила, че работодатели на кмета на селото сте точно вие – хората от Момчиловци.  Затова през целия мандат държах да има прозрачност, да ви информирам какво се случва в селото ни, така, както ви обещах през предишната предизборна кампания“. Така започна отчета си пред своите избиратели на предизборна среща  в залата на читалището в Момчиловци досегашният  кмет и кандидат за нов мандат от местна коалиция „Новото време“ Сийка Суркова. На срещата бяха представени и кандидатът за кмет на Община Смолян Кирил Хаджихристев, както и листата за общински съветници на коалицията.

Суркова продължи:„През  тези 4 години сърцето ми биеше в ритъма на живота в Момчиловци. Влизах в домовете ви – опожарени, с тежко болни близки, при болни и самотни възрастни хора по време на бедствие. Организирахме множество акции за кръводаряване с транспорт до болницата, три големи дарителски кампании за пострадалите при унищожителните пожари. Живях с вашите проблеми и вашите радости“.

Срещата на МК „Новото време“ в Момчиловци

Тя изброи реализираните проекти през нейния мандат и посочи, че инвестициите в инфраструктура в Момчиловци надхвърлят 1.5 млн. лв. за последните 4 г. Според нея най – големият проблем обаче си остава състоянието на вътрешната улична мрежа. От 18 км улици в селото, нов асфалт е положен върху 1 км. Суркова и кандидатите за кмет на Община Смолян и общински съветници поеха ангажимента през следващия мандат да продължат стартиралия проект за подмяна на водопровода, да се проектира и подменя канализацията в селото, изградена преди повече от 50 г, както и да се работи за асфалтиране на улиците.  През изтеклия мандат в Момчиловци са сменени с нови над 30 контейнера за смет.

Досегашната кметица на Момчиловци благодари на всички институции, екипа на Кметството, доброволците и дарителите за ползотворната работа през изминалия мандат. Тя припомни, че Момчиловци е единственото село, което има свой противопожарен автомобил и подчерта, че в следващите 5 г. китайска компания ще дарява по 18 000 евро годишно на селото.

В срещата взеха участие кандидатът за кмет на община Смолян Кирил Хаджихристев, както и кандидати от листата за общински съветници на коалицията.

Не на последно място Суркова благодари на представителите на НОВОТО ВРЕМЕ – Коалиция за развитие на община Смолян, които 4 г. бяха зад гърба й и подкрепяха всяка инициатива в Момчиловци. “Благодарение на това, че те не взимаха заплати като общински съветници, в Момчиловци се преиздаде книгата за параклисите ни, построи се чешма в памет на отец Канев, подпомогнати бяха пострадалите от пожари семейства, както и всички празници в селото, а самодейците пътуваха за участие в международен фестивал в Македония “, каза още Суркова.

Жителите на Момчиловци имаха възможност да зададат въпросите си към кандидатите за кмет и за общински съветници от листата на „Новото време“ лично или в анонимна кутия.

Пресцентър МК „Новото време“ – Смолян

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ

Advertisement
Back to top button
Close
Close