Advertisement
НОВИНИ

Сигнал в прокуратурата внесоха общински съветници за разширяването на синята зона в Смолян

Общински съветници от групата „Нашият Смолян“ внесоха в прокуратурата сигнал относно разширяването на зоните за платено паркиране в Смолян. Общинарите от групата сезират прокуратурата, че разширяването на синята зона е въведено от 1 юли без да има решение на Общинския съвет за втори етап на платеното паркиране.

При изисканите документи от страна на общината ни бяха предоставени единствено първоначалното решение за синя зона и последващото решение на Общинския съвет (ОбС), с който се въвежда първият етап, заяви пред БТА Елена Радева, съветник от „Нашият Смолян“. Според нея въвеждането на следващия етап също изисква решение на Общинския съвет, каквото липсва. В началото на годината в ОбС е внесена докладна записка с предложение за втори етап, която впоследствие е оттеглена.

Новите зони за платено паркиране в Смолян са обозначени от началото на юли. Сигналът на съветниците до прокуратурата се отнася за включването в синя зона без решение на ОбС на паркингите пред бившия хотел „Смолян“, до Родопския драматичен театър, до „Евридика“, пред бившия клуб „Журналист“ и др.

Елена Радева посочва още, че във вторник на автомобила ѝ е била поставена скоба заради паркиране на един от тези нови паркинги от синя зона, но по-късно през деня са изчезнали предупрежденията за санкцията и самата скоба.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!