Advertisement
ПОЛИЦЕЙСКА ХРОНИКАНОВИНИ

Шофьор на автобус с 0,66 промила алкохол тръгнал да вози ученици на екскурзия, взеха му книжката

На 01.06.2023г. е извършена проверка в 08:00 часа в гр.Смолян на ул. „Тунджа“ №7, до ОУ „Проф.д-р Асен Златаров“ на автобус марка „Мерцедес“. При проверката е установено, че водачът – 49-годишен смолянчанин е под въздействието на алкохол с концентрация 0,66 промила, установено с техническо средство, съобщи МВР. Издаден му е талон за медицинско изследване, като впоследствие е установено, че не е дал кръвна проба. На водача е съставен акт за административно нарушение и е издадена заповед за отнемане на свидетелството му за управление на МПС. Автобусът е следвало да превозва първокласници по повод завършване на учебната година. Екскурзията е отменена, тъй като е установено, че автобусът е технически неизправен.

При всяко организирано пътуване на деца служители на ОДМВР-Смолян извършват проверка на водачите на автобусите, а също така проверяват техническата изправност. Прилагането на тази превантивна мярка предотвратява настъпването на инциденти и тежки произшествия.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Тази фирма Боби бус има ли изобщо гараж, има ли персонал който да преглежда технически автобусите преди да тръгнат на път, да тества водачите за алкохол и медиицински преглед,или е по важно да се вземат едни пари пък …….каквото стане.Мисля че трябва да има сериозна санкция сега ,за да няма втори път грешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!