ЗАКОН И РЕД

Пияна шофьорка в ареста с още петима мъже през уикенда

Шестима пияни шофьори са арестувани през уикенда в Смолянско. Акцията срещу водачите-нарушители стартирала още в петък.  Първият задържан почерпен е 52-годишен смолянчанин, който шофирал „Опел Вектра“ с 2,71 промила. На следващият ден е арестуван хасковлия в село Давидково. 53-годишният мъж се качил на товарен автомобил „Рено Мастер“ след употреба на алкохол. Направеният тест с техническо средство отчел концентрация на алкохол в издишания въздух 1,22 промила. Пиян асеновградчанин също попаднал под ударите на закона. 52-годишният мъж управлявал в Мадан мотоциклет „Сузуки Бургман“ с  0,71 промила. Проверката показала още, че водачът е бил осъден, с влязла в сила присъда за управление на МПС след употреба на алкохол.

Незабавно производство е започнато и срещу 28-годишен хасковлия, който е спипан пиян зад волана на „Опел Инсигния“ в Чепеларе. Дрегерът отчел 1,64 промила.

През нощта срещу неделя чепеларските полицаи се натъкнали и на пияна жена зад волана. 37-годишната дама карала „Опел Корса“ с 1,29 промила алкохол. По същото време и в Златоград е задържан пиян шофьор. 43-годишният мъж, шофирал „Форд Фюжън“ с 1,49 промила.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close