ЗдравеНОВИНИ

Шестима лекари от Смолян, борещи се на първа линия срещу Covid-19, са удостоени с Чилови награди

Районната лекарска колегия в Смолян обяви д-р Румяна Карагяурова – началник на Инфекциозно отделение в МБАЛ – Смолян за „Лекар на годината“ на национално ниво, съобщи д-р Момчил Хубчев – председател на РЛК. Д-р Нина Сенкова – старши ординатор в Инфекциозно отделение в МБАЛ – Смолян, пък е тазгодишния носител на наградата (плакет и грамота) на името на проф. д-р Константин Чилов. Решението за отличията е било взето на заседание на Управителния съвет на РЛК – Смолян на 7 октомври.

На регионално ниво носители на почетния знак „Лекар на годината“ са д-р Сийка Чернева – Бичокова, специалист „Инфекциозни болести“, директор на дирекция “Надзор на заразните болести”  в РЗИ – Смолян, д-р Сергей Сиденко – завеждащ сектор „Болнична епидемиология“ в МБАЛ – Смолян, д-р Петя Кокудева – специалист „Вътрешни болести и гастроентерология“, началник на Вътрешно отделение в и д-р Венцислав Проданов – специалист „Анестезиология и интензивно лечение“, вр.и.д. началник на ОАИЛ в смолянската болница.

Тържеството по случай 19 октомври – Ден на българския лекар, и честването на 20-годишнината на „Чилова академия“ започва в 11.00 часа на 17 октомври (събота) с богослужение в църквата „Св. Висарион Смоленски“ и продължава в 13.00 ч. във фоайето на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close