НОВИНИОбразование

Шест пълни шестици изкарали ученици от Рудозем на матурата по математика

Шест пълни шестици са изкарали на матурата по математика ученици от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Рудозем, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Мария Семерджиева. Тя определи резултатите на зрелостниците от миньорския град като рекорд за тази учебна година. „Направили сме анализ, шестиците на учениците от Рудозем са реални. В рамките на последните пет години те се движат така“, коментира Семерджиева. Припомняме, че и през миналата година училище от община Рудозем показа изненадващи резултати на втория държавен зрелостен изпит.  Със среден успех 5,66 СУ „Христо Ботев“ в село Чепинци се нареди на трето място в страната.

През тази година четирима зрелостника са изкарали по две пълни шестици и на двете матури. „Имаме ученичка, която кандидатства за национална диплома. Завършвала е с успех 6,00 през годините и на двата зрелостни изпита е изкарала пълни шестици. Изчакваме да излезе класирането, след което ще й връчим официално дипломата“, обяви Семерджиева, като представи резултатите от държавните зрелостни изпити. При среден успех за страната 4,20, област Смолян е на второ място с 4,53, след София – град. На втория държавен зрелостен изпит средният успех за страната е 4,84, а на област Смолян 4,79.

„В сравнение с миналата година тази година се наблюдава ръст в средния успех на зрелостниците от областта, както по БЕЛ (4,19 през 2019 г.), така и на втората матура (4,53 през 2019 г.). Най-висок успех тази година е по предмета „Химия и опазване на околната среда“ – 5,41, а най-нисък по „География и икономика“ – 4,36. Това са резултати за гордост, резултати, които показват устойчивост през последните десет години“, добави още Мария Семерджиева.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close