Темида

Шест месеца затвор за открадната „Нокия“ в центъра на Устово

Шест месеца в затвора ще прекара 52-годишният Събин Карамфилов заради кражба на телефон. Присъдата на криминално проявения мъж от село Остри пазлак е от началото на септември, когато той подписа споразумение с прокуратурата.

Кражбата на телефона стана та 15 юни т.г. Към 18,00 часа той влязъл в маказин за продажба на телефони на пазара в смолянския квартал Устово, собственост на 31-годишния Данаил Зайчев. Набелязал си един от изложените телефонни апарати „Нокия 150“. Когато никой не го наблюдавал свил ловко телефона. Собственикът обаче бързо установил кражбата и подал сигнал в полицията. Час по-късно крадецът бил арестуван в село Подвис. Откраднатият апарат е открит в него.

По време на делото Събин благодари на прокурорката и шеговито заяви, че ако не са го били задържали, нямало да знае, че има високо кръвно.

52-годишният мъж има 12 присъди, повечето за кражби. През 2005-та той бе осъден на 6 години затвор за изнасилване. През 2014 г. – няколко месеца след като излезе от затвора, преби приятелката си, а две години по-късно нанесе побой и на второто си гадже. Той обаче стана известен по време на изборите през 2013 г. с поредица от фалшиви телефонни обаждания на 112. След като го освободиха от ареста, за да гласува, още същия ден бе задържан за кражба от къщата на комшии.

Елена Павлова

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close