Темида
ТРЕНД

Шефката на Басейнова дирекция е арестувана при акция на полицията и прокуратурата

Няколко души са били задържани днес при акция на прокуратурата и полицията в Басейнова дирекция. Сред арестуваните е и директорът инж. Цветелина Кънева. Двама полицаи с маски и оръжия стоят на входа пред Басейнова дирекция, докато се извършват претърсване и изземване в сградата.

При акцията са били изнесени кашони с документация. На излизане от сградата прокурор Марин Пелтеков от Окръжна прокуратура – Пловдив отказа да коментира, а от пресцентъра на Басейнова дирекция обясниха, че нямат информация за какво е задържана директорката и че продължават да работят.

През уикенда Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на управителя на „Лъки инвест“ АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска. 84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа.

Вчера от РИОСВ – Смолян съобщиха, че незаконната тръба от хвостохранилището на “Лъки Инвест” АД, както и двете дренажни тръби, посредством които е било допуснато умишлено заустване на производствени води в река Юговска, вече са били запушени. По време на изненадваща проверка на екоинспекторите в събота на място е било констатирано, че фирмата-нарушител е монтирала незаконни тръби, през която е станало замърсяването на реките Юговска и Чепеларска с цианиди.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close