ВЛАСТ И ПОЛИТИКАНОВИНИ

Шефът на „Райкомерс“ оттегли жалбата си срещу забраната да се разкопава ул. „Първи май“

Шефът на „Райкомерс конструкшън“ Иван Моллов е оттеглил жалбата на ДЗЗД „Смоляни-Конструкт“ в Административния съд срещу заповедта на директора на Областното пътно управление (ОПУ) Костадинка Миланова за ул. „Първи май“. Ден преди съдебното заседание по делото за отмяна на временната организация на движението и забрана да се разкопава положения асфалт на пътя, от обединението са изпратили молба, с която се отказват от оспорването. С определение на съда от четвъртък производството е прекратено.

Обединение „Смоляни-Конструкт“, в което влизат „Райкомерс конструкшън“ и “ Ар Си Дизайн“ (дъщерна фирма на „Райкомерс конструкшън“), е един от изпълнителите на големия воден проект на „ВиК“ – Смолян, финансиран от Оперативна програма „Околна среда“. В жалбата си до съда твърдяха, че това ще забави изпълнението на проект с важно значение за обществения живот, здравето и сигурността на жителите на Смолян – проект, чието изпълнение е осигурено със средства от европейските структурни и инвестиционни фондове и срочното му изпълнение е предпоставка за правилното и срочно разходване на европейски средства, пише в жалбата.

Улица „Първи май“ бе на косъм от разкопаване. На 21 август т. г. директорът на ОПУ – Смолян Костадинка Миланова даде „зелена светлина“. На следващия ден обаче се наложи да отмени акта си след писмо от председателя на Управителния съвет на АПИ Георги Терзийски, с което агенцията отказва да се подпише Акт за спиране на реконструкцията на улицата, която е включена в Лот 24 („Път ІІІ-866 Стойките – Широка лъка – Михалково“, в частта, която преминава през Смолян).

По думите на управителя на „ВиК“ – Смолян инж. Мариян Николов засега няма да се разкопава улицата. „Ние търсим вариант въпреки всичко да направим това, което трябва да се направи на ул. „Първи май“. Проектантите и строителите работят. Ще водим разговори с управителния орган на оперативната програма и ще поискаме някои изменения, за да не се стигне до налагане на финансова корекция“, посочи пред „Отзвук“ Николов.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close