ГОРЕЩА ТЕМА

Шефът на болницата в Мадан изкупи от местните аптеки лекарство за Covid-19

Директорът на МБАЛ – Мадан д-р Стефан Хаджиев изкупил днес нискомолекулните хепарини от аптеките в общината, които се използват в лечението на Covid-19.

„Днес закъсахме за нискомолекулни хепарини (лекарства, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци във вените и артериите – б.а.). Фирмата, която ни снабдява „Фаркол“ АД – Пловдив, от един месец не ни доставя този вид лекарства. Затова бях принуден да мина през аптеките и да изкупя всичките нискомолекулни хепарини“, каза д-р Хаджиев. Директорът успял да вземе едва четири-пет кутии, но на първо време това щяло да спаси положението. Медикаментите са в инжекционни форми и според д-р Хаджиев не трябва да се ползват в домашни условия.

„По отношение на другите лекарства и предпазни средства нямаме недостиг“, допълни още шефът на маданската болница.

В момента в covid-отделението на МБАЛ – Мадан се лекуват 18 души, от които 10 са с положителен PCR- тест, двама са с отрицателен, а за шестима се чакат резултати.

„В отделението работят петима лекари – кардиолог, ендокринолог, пулмолог, анестезиолог и колега без специалност. Смятам, че то е най-оборудваното в болницата. През нощта имаме един дежурен лекар. От другите отделения са пренасочени сестри и санитари“, каза още д-р Стефан Хаджиев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close