Инциденти

Серия от пожари след скъсани ел.проводници в Смолянско

Скъсани елпроводници станаха причина за четири пожара в областта. Серията от запалвания започнали към 10,20 часа в петък в местността Пресявната край Рудозем. Паднало дърво в просека на преносната мрежа е причинило късо съединение в проводниците, които подпалили сухи треви на площ от около 2000 кв.м. Два екипа на пожарната в Рудозем, служители на ДГС Смилян и доброволци се включили в гасенето и спасили 30 дка смесена гора.

Към 11,40 часа в местността Хатджилиеви колиби в неделинското село Крайна лумнали 3000 кв.м. сухи треви след късо съединение в далекопровод. Имотът е собственост на 73-годишен мъж. Огънят унищожил 350 кг сено и овощни дръвчета – две череши, четири сливи, ябълка. Спасена е сграда, 2 дка смесена гора и 700 кг. фураж.

След по-малко от час пламнали треви и в Мадан на ул. Обединение, като причината е отново късо съединение в ел. проводниците от електропреносната мрежа. Последният сигнал е подаден в 14,00 часа от маданското село Митовска. В потушаването на пламъците се включили два противопожарни автомобила и дванадесет служители на РСПБЗН – Мадан, девет служители на ГСУ  – Мадан и ДГС – Златоград.

Силният вятър от петъчния ден повалил и дървета на пътното платно в района на почивна база „Сомат“, край язовир Доспат и в село Кръстатица, общ. Баните.

Advertisement
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close