НОВИНИТемида

Седем месеца условна присъда за дилъра Сандо, предлагал гласовете на 10 души срещу 40 лева

Обвиненият в продаване на гласове Сандо Кисимов подписа в петък споразумение с прокуратурата, което Смолянският районен съд одобри. Макар че до последно 32-годишният мъж твърди, че е бил подведен от водача на „Българско лято” Анастас Караджов, той се призна за виновен.

Смолянчанинът е обвинен, че в периода от 1.07.2021 г. до 6.07.2021 г. в Смолян, е организирал предлагането на имотна облага, в общ размер на 400 лева, на десет лица, на всеки по 40 лева, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на парламентарните избори на 11 юли.

„Подведен съм, не съм обещавал да му продавам гласове”, каза пред камерата на „Отзвук” задържаният смолянчанин. Разследването обаче доказало, че той е „ангажирал” гласовете на две семейства от по петима души, живеещи на ул. „Станевска” и ул. „Младост” в областния град.

„Нищо не е направил синът ми, подведен е от съученика си, с който са и приятели. Той го е потърсил за гласове. Сандо е невинен. Синът ми не е политикан. От сутрин до късно вечер работи в гората, за да изхранва семейството си. Голям работар е, гледа и майка си, която е на легло”, каза бащата Михаил Кисимов.

„Много е добър брат ми, с труд си изкарва хляба. Не знае какво е да се облечеш официално. Работи само в баира. Не знае и как се гласува”, каза сестра му Виолета.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close