Advertisement
НОВИНИ

Съветници от ПП-ДБ призовават за гражданска активност при заседанието на ОбС

Комисии към Общинския съвет разгледаха проект за предварително съгласие за изменение на ПУП на детската площадка над сградата на Общината и призовават гражданите да са активни на заседанието на ОбС – Смолян, което ще се проведе на 12 декември, съобщиха от пресцентъра на партията.

Вчера, на 7-ми декември, в рамките на заседанието на Комисията по законност, местно самоуправление, обществен ред и сигурност и в Комисията по териториално устройство, общинска собственост, екология, земеделие и гори бе обсъдена докладна записка от кмета на общината, касаеща детската площадка над сградата на Общината.

Точка номер 10 от дневния ред на предстоящото заседание на Общински съвет – Смолян е относно даване на предварително съгласие за изменение на Подробен устройствен план, план за регулация – план за застрояване и работен устройствен план за УПИ I – за музей, картинна галерия и библиотека в кв.15 по плана на гр.Смолян, кв.Смолян-ц.част или така познатата на всички детска площадка над общината.

Ивайло Турналиев, общински съветник от групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ изрази необходимостта този вид промени да станат част от обществения дебат и да бъдат оповестени на гражданите. Той изтъкна важността на прозрачност и публичност и предложи инвеститорът, както и представител на Община Смолян да бъдат поканени на следващото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе във вторник (12.12.2023г.) Така всички общински съветници и граждани ще имат възможност да чуят намеренията на инвеститора, аргументите на Община Смолян и да участват активно в разговора.

За да се осигури максимална информираност на гражданите, той приканва заинтересувани жители на квартала да присъстват на заседанието и да се запознаят с всички детайли около предложените промени в устройствения план.

 

 

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!