Advertisement
СЪВЕТИ

Съвети за ефективно търсене на работа

Търсенето на работа във всяка област винаги е интензивно и конкуренцията става по-жестока и поради новите предизвикателства, с които трябва да се сблъскате, за да получите работата, която искате. Ако сте един от тези, които вече са изпратили стотици автобиографии, без да получават положителен отговор, не се притеснявайте, има важни съвети за ефективно търсене на работа за да ви наемат бързо.

Персонализирайте автобиографията

Независимо дали търсите работа в София, Пловдив, Варна или друг град в страната, то проверете дали имате цялата актуализирана информация в автобиографията си, с началната и крайната дата на всяка от позициите, които сте заемали, и дали опитът ви е подходящ за офертата за работа, за която искате да кандидатствате. Не забравяйте, че всяко CV трябва да е различно в зависимост от позицията, за която кандидатствате. Може да организирате съдържанието според това, което е най-подходящо за обявената длъжност.

Дизайнът на автобиографията може да помогне да привлечете вниманието на човека, който преглежда вашето CV.  Има сайтове, където можете да намерите помощ при избора на подходящ шаблон за автобиография, в допълнение към това можете също да намерите ръководства за добро мотивационно писмо.

Създайте контакти

Познаването на повече хора може да ви помогне да си намерите работа, тъй като ако те познават вас и вашите умения, ако знаят за позиция, която отговаря на вашия профил, биха могли да ви препоръчат или дори да напишат препоръчителни писма за бъдеща работа.

Използвайте социалните мрежи

Профил в социални мрежи, за да намерите работа, също е от съществено значение за напредъка в професионалната ви кариера, тъй като много компании за човешки ресурси и набиране на персонал използват този начин, за да намерят професионалисти, които покриват техните нужди.

Абонирайте се за сайтове с обяви за работа

Има стотици портали за работа, които предлагат оферти във всяка област на работа. Абонирайте се за един от тях, уверете се, че сте избрали предпочитанията на портала добре, така че да ви показва офертите за работа, които са най-подходящи за това, което търсите, и не забравяйте да зададете известия, за да видите най-новите оферти и да бъдете първият записал се.

Подгответе се за интервю

Това е последната възможност да убедите работодателя, че сте правилният човек за работата. За да бъдете по-успешни в тази задача, потърсете информация за компанията, в която искате да работите , разберете мисията, визията и основния бизнес и се опитайте да оформите отговорите си според философията на компанията.

Проучете често задаваните въпроси, които те обикновено задават на интервюта, и ги практикувайте пред огледалото или пред приятел или семейство и подгответе въпроси, които да зададете на интервюто. Въпреки че всичко, свързано с позицията, ви е изяснено, важно е да зададете поне един въпрос, за да проявите интерес към компанията.

Изпратете благодарствено съобщение

Едно нещо, което повечето хора не правят, е да се свържат с интервюиращия след приключване на интервюто. Поради тази причина е важно след интервюто да изпратите благодарствено съобщение и да подчертаете интереса си да бъдете част от екипа на компанията, тъй като това ще ви помогне да присъствате по-добре в съзнанието на работодателя и да се откроите от останалите кандидати.

Източник:  obiavi-za-rabota.com

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!