Вяра и традицииНА ФОКУС

Със затворени джамии и богата видео програма в Youtube започва месец Рамазан

Днес е началото на свещения за мюсюлманите месец Рамазан. Заради коронавируса от Главното мюфтийство обявиха, че всички джамии ще останат затворени.

Ако миналата година или преди един месец някой ни кажеше, че ще посрещнем Рамазан, но няма да отидем в джамиите, не само че нямаше да вярваме, но бихме се възпротивили, бихме защитили религията си, традициите си и пр., заяви в приветствието си главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи. 

„В тази ситуация е много важно да бъдем с Аллах, след това – да бъдем със себе си, да бъдем със семействата си, но заедно с това, да бъдем съпричастни с бедните – бедните материално и бедните духовно.“ – добавя той.

Тъй като няма да има възможност за масови събирания в джамиите мюфтийството е организирало богата онлайн програма в интернет. Подготвяните видео продукции за Рамазан ще бъдат излъчвани както всекидневно, така и ежеседмично. В програмата в канала на Мюсюлманско изповедание в Youtube  участват активно мюсюлмански духовници от Смолянска област.  Има ежедневно пряко включване – мукабеле, от град Мадан в 18:00 часа, „Предизвикателствата пред кризите“ с районния мюфтия на Смолян Неджми Дъбов – два пъти от 11:00 часа, „От добрия нрав“ с хафъз Байрам Ушев – от 19:00 часа.

Програма на онлайн видео продукциите може да видите на страницата на Главно мюфтийство на адрес https://grandmufti.bg/bg/up-to-date/novini/9714-2020-04-23-09-22-00.html.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close