Спорт

Със загуба 0:11 почна новият Общински футболен клуб в Смолян

Със смазваща загуба на собствен терен стартира в първенството новият Общински футболен клуб (ОФК) „Родопа – Смолян 2018“. Тежкото поражение в Междуобластна група деца – център Пловдив (2006), бе нанесено от деветия във временното класиране отбор на ФК „Арда – 1924“ – Кърджали. Срещата, която се игра на стадиона в Смолян, приключи преди малко. Отборът на Общината е бил воден от Албен Хубенов и Румен Джемджиев, научи „Отзвук“. И двамата са в управата на фалиралия и отказал се от първенството „Родопа 1927“.

Новият общински клуб „Родопа – Смолян 2018“, който евентуално ще бъде създаван тепърва с решение на Общинския съвет в четвъртък (25 октомври) и допуснат до първенството по никое време в нарушение на правилата с решение от 16.10.2018 г. на ОС на БФС – Кърджали на БФС Кърджали, се включва в първенството на мястото на отказалия се „Родопа 1927″.

В същата група играе и вече утвърденият отбор на „Родопа Смолян“, чийто председател е общинският съветник от КРОС Валентин Кюлхански. Тимът на родените през 2006 г. деца в седемте изиграни мача в Междуобластна група деца – център Пловдив до момента има 4 победи, 2 равенства и само една загуба. И във временното класиране е на трето място в групата след „Спартак“ – Пловдив и „Ботев“ – Пловдив и преди „Локомотив“ – Пловдив.

„Родопа Смолян“, освен с децата, родени през 2006 г., участва в първенствата с още пет отбора. При юноши старша възраст (2000/2001) – Пловдив, отборът заема трето място в класирането след „Хасково“ и „Спартак“ – Пловдив, и преди „Марица“ – Пловдив.

Родените през 2004-2005 г. играят в първенството на междуобластна група Пловдив, като са първи във временното класиране след изиграните пет мача с пълен актив от 15 точки и голова разлика 28:3. Втори в тази група е отборът на „Ботев“ – Пловдив с 12 т. и голова разлика 11:7.

Родените през 2007 г. деца на „Родопа Смолян“ играят в Пловдив „Б“ група, където са на второ място след „Локомотив“ – Пловдив и преди „Хебър“ – Пазарджик. При най-малките – родените през 2008 г., „Родопа Смолян“ е на първо място от 11 отбора с четири победи от четири мача и голова разлика 22:1. Мъжкият отбор играе в междуобластна група Кърджали/Смолян. След изиграни три мача тимът е на първо място с 9 точки, три победи и голова разлика 11:0.

Ръководител на Детско-юношеската школа на „Родопа Смолян“ е изявеният в миналото футболист на зелено-белите Левент Аврамов. ФК „Родопа Смолян“, с който иска да се конкурира новият Общински футболен клуб, бе създаден през 2011 г. В Управителния съвет са Валентин Кюлхански, Валентин Янев, Албен Чавдаров, Красимир Исаков, Бойко Узунски, Александър Альолов и зам.-кметът на Община Смолян Марин Захариев.

В неделя от 14,30 часа ще се играе местното дерби между мъжките отбори на „Родопа Смолян“ и новия Общински „Родопа – Смолян 2018“.

Advertisement
Back to top button
Close
Close