Инциденти

Със счупен таз е блъсната жена до „Лидл“, говорела по телефона докато пресича

С фрактура на таза и комоцио е пешеходката, която бе блъсната от кола до спирката на магазин „Лидл“ в посока квартал Устово, съобщиха днес от Пресцентъра на МВР. Жената е на 76 години и се е движила в края на тротоара. От полицията уточняват, че тя е била с качулка и разговаряла по мобилния телефон, когато е тръгнала внезапно да пресича на непозволено място. Жената е блъсната в 7,40 часа в четвъртък от „Пежо 307“, управлявано от 18-годишенн ученик. Момчето пътувало за училище, когато пред колата изскочила пешеходката и се забила в предното обзорно стъкло.

Причините за катастрофата са в процес на изясняване. При тестване с техническо средство е установено, че младият шофьор не е употребил алкохол или наркотични вещества. Екип на Спешна помощ откара ранената пешеходка в МБАЛ – Смолян и тя е приета за лечение в Отделението по травматология.

Местопроизшествието е запазено от наряд на „Пътна полиция“ и посетено от дежурна оперативна група ОДМВР – Смолян и РУ – Смолян. Извършен е оглед и е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close