Advertisement
КУЛТУРА

Сарандалиев подреди в изложба 60 кадъра от посещенията на първите мъже в държавата в Смолянско

Изложбата „60 кадъра от политическия живот в Смолянска област” откри фотографът Сашо Сарандалиев в зала “Петър Стайков” в Смолян. Тя бе представена от председателя на КДК Светозар Казанджиев. “Сарандалиев е запечатъл българския демократичен преход и мястото на Смолян през тези 40 години от времето на Тодор Живков до времето на Румен Радев. В кадрите ще видим имена, които добре познаваме и които обичат Родопите и са помогнали на Смолян и Смолянска област да се възправи след тежкия махмурлук, който живяхме преди 1989 година и след нея” – каза в словото си Казанджиев.

Този път реших да покажа репортажна фотография от 1981 година насам, сподели авторът.

Сарандалиев е работил в “Българска фотография”, вестниците “Родопски устрем” и “Родопи вест”, а през последните 10 години – в БТА. “Това е историята, да се помни какво е било, как е било.” – добави той. Именитият фотограф посвети изложбата си на Смолян – града, в който е творил, и който обича.

В колекцията от политически лица могат да се видят Тодор Живков, Симеон Сакскобурготски, Филип Димитров, Иван Костов, Сергей Станишев, Пламен Орешарски, Бойко Борисов, президентите Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев и Румен Радев, партийни лидери, министри и знакови фигури от местната власт.

Иван Костов в Смолян, 2011 г.

 

Бойко Борисов в Мадан

Снимки: Сашо Сарандалиев

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!