НА ФОКУСПолицейски

Сандо – дилърът на гласове, пазарил стотина души да гласуват за ПП „Българско лято“

 

32-годишният Сандо К., който бе задържан вчера от полицията, предлагал срещу заплащане да осигури около стотина гласа на ПП „Българско лято“. Смолянчанинът вече е привлечен като обвиняем по чл. 167, ал. 3 от Наказателния кодекс. Наблюдаващият прокурор Татяна Найденова му е наложила 72-часова мярка за задържане.

„Образувано е досъдебно производство, извършени са множество действия по разследването. Касае се за тежко умишлено престъпление и прокуратурата ще поиска от съда да наложи постоянна мярка „Задържане под стража“, каза днес на брифинг окръжният прокурор Недко Симов. Наказанието, предвидено в закона, е  от 1 до 7 години лишаване от свобода и глоба от 10 000 лв. до 25 000 лв.

„Предстои да бъдат разпитани пред съдия множество свидетели, както и всички, които са в списъка. В ход е пълно, всестранно и обективно разследване. Разпитаните до момента знаят, че са в този списък и знаят за какво са там”, каза прокурор Найденова.

„Арестът е извършен след сигнал, че мъжът предлага около 100 гласа срещу заплащане, за да подкрепят дадена партия. При акцията е установено, че той се свързвал с роднини и приятели, а изборната продажба я обсъждали и в социалните мрежи”, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Сандо бе арестуван във вторник по обяд в района на автобусната спирка в кв. Каптажа след подаден сигнал в полицията от Анастас Караджов – водач на листата на „Българско лято” в Смолянска област. „Станах обект на опит за продажба на гласове. Като водач на листата на „Българско лято“ бях поканен от лице от ромски произход да бъда така добър да купя гласовете, които той ми предлага. Съответно сезирах органите на реда”, обясни пред „Отзвук” Караджов.

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close