Култура

Самодейци от с. Гьоврен гостуваха на Измир с песни и танци от сърцето на Родопите

Самодейци от НЧ „Светлина-1948“ в с. Гьоврен се зъврнаха от Измир (Турция), където на 2 и 3 август взеха участие в международен фестивал след спечелен проект пред Министерство на културата.  Проектът се нарича „Песни и танци от сърцето на Родопите“.
„Посрещнаха ни не като гости, а като братя и сестри. Съседите бяха впечатлени от нашето желание за представяне и от запазениите културни традиции. Върнахме се заредени и нахъсани за участия. Към нас бяха отправени благодарствени слова, получихме грамоти и плакети. Още отсега имаме покана за следващо участие.“ – каза Фатме  Алиманова от читалището в Гьоврен.  И ние занесохме подаръци, типични за Родопския край, които връчи председателят на читалището Исмаил  Терзи, добави тя.
Гьовренци изказаха благодарност на кмет на Буджа Ерхан Кълъч, както и на господата Екрем Селимлер и  Ерхан Шен  за  гостоприемството и топлото посрещане.
Самодейците от НЧ „Светлина-1948“ благодариха на председателя на читалището Исмаил Терзи и на секретаря Рамадан Шанов за спечеления и осъществен проект и им пожелаха още много творчески успехи.
Advertisement
Back to top button
Close
Close