Темида

Само глоба за шофьор, пратил в болница 8-годишно дете

1 000 лева глоба за шофьор, пратил в болница 8-годишно дете след катастрофа. 21-годишният Сафет Реджепов от доспатското село Касъка бе освободен от наказателна отговорност за шофиране на нерегистрирано АТВ и последвал тежък удар в стълб.

Инцидентът, завършил със счупване на черепа на 8-годишно момче, стана на 24 юли т.г. Към 12,30 часа Сафет излязъл от дома си и поискал от братовчед си да покара неговото АТВ. С машината той тръгнал за аптеката. Там на работа била братовчедка му и синът й. Детето поискало да се повози и майка му дала съгласието си. Сафет и малчуганът потеглили по главната улица. Движели се с около 30-40км/ч. В един момент шофьорът подал малко повече газ и предните колела се вдигнали. Той изгубил контрол и разбрал, че АТВ-то се движи към бетонния електрически стълб. За да предпази себе си и момчето, той го хванал, наклонили се на дясно и паднали на асфалта. След инцидента Сафет се обадил на братовчед си. Бил много изплашен. Веднага качили в кола детето и го закарали в спешния център в Девин. От там малчуганът е транспортиран в УМБАЛ Пловдив заедно с майка му. Приет е за лечение със счупване на основата на черепа и охлузни рани по тялото и главата. Когато се прибрал в Касъка, 21-годишният младеж бил извикан от полицаи да дава показания. Униформените установили, че АТВ-то е с неустановена марка, модел и номер на шаси и без регистрационни табели.

След продължило два месеца разследване Районната прокуратура Девин внесе в съда предложение Сафет Реджепов да бъде освободен от наказателна отговорност, като за деянието му се наложи само глоба. С решение на съда от 4 октомври 21-годишният мъж бе наказан да плати 1 000 лева глоба в полза на държавата.

Сафет работи в строителството. Има шофьорска книжка от 2014 г. Миналия декември тя му била отнета, става ясно от решението на съда.

Advertisement
Етикети
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close