Темида

Съдия Тоничка Кисьова получи приза „Юрист на годината“, наградиха 16 служители

Броени дни преди Коледа в Съдебната палата в Смолян бяха връчени за трети път награди на най-добрите служители. Днес лятната градина на Административния съд за пореден път събра на едно място три съдебни институции, прокурори и адвокати.

Водещите Петя Оджакова – съдия в Районния съд, и адв. Венета Русева.

„Тук сме, за да засвидетелстваме уважението към колегите-служители. Да признаем тяхната значимост и приноса им в работата на съда и прокуратурата“, обяви водещата Петя Оджакова – съдия в Районния съд в Смолян. „Традицията е създадена за онези, без които съдът и прокуратурата не могат да съществуват – това са служителите от администрацията, които са търпеливи, съпричастни, етични“, добави другата водеща на празничното събитие адвокат Венета Русева.

Съдии, прокурори и съдебни служители в очакване на обявяване на наградите.

От името на всички съдии, прокурори и адвокати бяха изказани благодарности за професионализма, добрината и отзивчивостта на служителите.

Окръжният прокурор Тодор Деянов награди Мирослава Каракехайова – съдебен администратор на Районния съд с приза „Служител, отговарящ в най-голяма степен на правилата за етично поведение“.

Гласуването за Служител на 2017 г. започна в началото на ноември в три категории – „Най-качествено професионално обслужване на гражданите“, „Иновативност, креативност и творчество при изпълнение на служебните задължения“ и „Служител с най-етично поведение“. За втора поредна година се проведе и гласуване за приз „Юрист с цялостен принос в утвърждаване авторитета и достойнството на юридическата професия“, който бе връчен на зам.-председателя на Окръжния съд Тоничка Кисьова. „Призът за юридическо дълголетие“ получи адв. Атанас Хаджииванов, който е и бивш председател на Окръжния съд.

На празника не липсваше и белобрадия старец. Дядо Коледа пристигна с пълни кошници с подаръци. Всеки един от гостите получи ръчно изработен сувенир, който да закачи на коледната елха за спомен.

Организаторите изненадаха присъстващите с няколко изпълнения на живо на виртуозите Наско и Иво Христови – братята родопчани, за които няма граници за музиката. Те напускат България като професионални музиканти.

Братята Христова бяха бурно аплодирани за своите виртуозни изпълнения.

Свирят класика, валс, танго, български фолклор. Създават клуб „Родопис“ в Мадрид, с който отстояват идеята, че българският фолклор е с неограничена вселенска хармония. Записват дискове, които са най-продаваните и до днес в Испания. През 2010 година се явяват на Световния фестивал на еврейската музика в Амстердам. Между 3000 групи от цял свят преминават всички кръгове и печелят първо място. Наградите им не могат да се преброят, свирили са на една сцена с Горан Брегович, Том Джоунс, Енрике Мориенте. След 14-годишно емигрантство дуо Христови се връща в родния Смолян.

НАГРАДЕНИТЕ СЪДЕБНИ СЛУЖИТЕЛИ:

„Най-качествено и професионално обслужване на гражданите“:

Административен съд – Смолян – Росица Форцова
Окръжен съд – Смолян – Славка Савова
Районен съд – Смолян – Пенка Бояджиева
Окръжна прокуратура – Анна Костадинова и Райко Братованов
Районна прокуратура – Сийка Кузманова

„Служител отговарящ в най-голяма степен на правилата за етично поведение“:

Административен съд – Смолян – Росица Крайчева
Окръжен съд – Смолян – Галя Хаджииванова
Районен съд – Смолян – Мирослава Каракехайова
Окръжна прокуратура – Румен Кисимов

„Иновативност, креативност и творчество при изпълнение на служебните задължения “:

Административен съд – Смолян – Слави Иванов и Миглена Каймаканова
Окръжен съд – Смолян – Мария Андреева
Районен съд – Смолян – Мирослава Каракехайова
Окръжна прокуратура – Венка Тодорова

Advertisement
Back to top button
Close