Местна власт

Съдия-изпълнител разпродава имоти на община Баните заради 198 000 лв.

На тезгяха е и читалището в центъра на селото с цена 196 хиляди лева

Частен съдебен изпълнител обяви на търг читалище „Просвета“, старата общинска сграда, за която общината води 10 години съдебни дела, и два незастроени терена в Баните. Имотите са изнесени на публична продан от Здравка Тонева заради дълг от 198 000 лева на община Баните към кърджалийската фирма „Ардастрой“ ООД. Обявената обща стойност на имотите е 375 682,50 лева.

Дружеството „Ардастрой” ООД е спечелило през 2011 година проект за реконструкция на водопровода в село Гълъбово. Наред с изпълнените дейности по мярка 321 община Баните е възложила допълнително на „Ардастрой” да изгради и сградните отклонения в селото. Строителството е изпълнено, на фирмата обаче са преведени единствено парите по европроекта. Общината и до ден-днешен не е платила средствата за изграждане на сградните отклонения, както и доставки на цимент за 9 648 лева.

Миналата година през юни Смолянският окръжен съд осъжда община Баните да плати на „Ардастрой” 197 828,16 лева, заедно със законната лихва, доставения цимент за 9 648 лева, както и мораторни лихви 63 353,9 лева. Решението е влязло в сила още следващия месец. Кметът така и не го обжалвал въпреки твърденията на адвокатите, че за обекта няма осигурено финансиране, каквото и досега не е намерено и всичко това е записано в договора. На 22 юли 2016 г. е издаден изпълнителен лист. Близо година по-късно частният съдебен изпълнител налага възбрана върху четири имота, собственост на общината.

На първия етаж в сградата на старата община се намира офиса на ГЕРБ.

Началната цена на читалището, което се намира в центъра на селото, е 196 132,50 лева. Сградата е на два етажа, с площ от 604 кв.м. Бившата община е обявена с начална цена от 125 752,50 лева. Намира се до новата администрация и за нея дълги години се водеха дела между бившия кмет Райчо Данаилов и председателя на ОбС Велин Фиданов. Триетажната административна сграда е с площ от 265 кв.м. Към нея има гаражи, склад и пристройка. Незастроеното пространство около нея е 1 419 кв.м. Там в момента на първия етаж се помещава офисът на ГЕРБ.

Теренът е от над 6 дка и се намира срещу полицейския участък.

Продава се и терен срещу полицейския участък. Поземленият имот е от 6 168 кв. м,  незастроен е и се води за жилищни нужди, а обявената начална цена за него е 46 260 лева. Четвъртият терен също представлява поземлен незастроен имот за жилищни нужди с цена от 7 537,50 лева.

Поземлен незастроен Имотът е отреден за жилищни нужди с цена от 7 537,50 лева.

Огледите на имотите вече са разрешени, а обявяването на купувач ще се извърши на 13 юли в сградата на Районния съд в Смолян.

Advertisement
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close