Advertisement
КУЛТУРА

Съюзът на българските писатели определи „Съдба“ на Светозар Казанджиев за роман на 2022 г.

Романът „Съдба” на Светозар Казанджиев, представящ живота в Родопите и България от Втората световна война до наши дни, е обявен за роман на 2022 година от Съюза на българските писатели. Годишните литературни награди на СБП за творбите, създадени през 2022-а, ще бъдат връчени на 23 май 2023 г. от 11 часа в зала „Средец” на Министерството на културата.

„Знаменателно е за мен, че в тази зала миналата година, в навечерието на 1 ноември – Ден на народните будители, получих наградата „Златен век”, сега ден преди най-българския празник – 24 май, получавам годишната награда на СБП за поредна моя книга”, каза Светозар Казанджиев.

Светозар Казанджиев е автор на книгите „Сълза от Сухото дере“, „Да убиеш динозавър“, „Десет разказа за любовта и един против нея“, „Стъпки върху жарава“, „Неповторимата. Надежда Хвойнева“, „Валя Балканска. Глас от вечността“, „Последната изповед на Апостола“, „Непознатият Китай“, „Милост“. Четири негови книги, освен „Съдба“, „Земя, погалена от Бог”, „Последната изповед на Апостола”, „Незабравимите забравени”, „Най-съкровеното”са отличени с национални награди. Казанджиев е носител на наградата на Община Смолян и на „Изящното перо – 2021” на Салона за българска култура и духовност – Чикаго.

 

 

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!