НОВИНИТемида

Съдът постанови постоянен арест за 23-годишен, откраднал двигатели за 15 000 лева

Окръжният съд в Смолян наложи днес постоянна мярка „задържане под стража“ на 23-годишния Р. М. Младият мъж е обвинен в кражба на електродвигатели и части за тях на стойност близо 15 000 лв.

„Деянието е извършено в условията на продължавано престъпление с използване на МПС за периода от 11 април до 8 май. Има множество доказателства, които сочат, че евентуален извършител е обвиняемият. Налице са и предпоставките, че той може да извърши друго престъпление и да се укрие“, каза зам.-окръжният прокурор Недко Симов. Мъжът няколко пъти е влизал в производствената база. Той бил с лекия си автомобил. След изключване на електрозахранването и видеокамерите, откраднал 35 електродвигатели с различна мощност.

Матев е откраднал електродвигателите от производствена база на фирма за дървопреработване в Чепеларе. Ако бъде признат за виновен, го грози наказание от 3 до 15 години затвор.

Първоначално Чепеларският районен съд е наложил най-тежката мярка за неотклонение. След обжалване от 23-годишния мъж Окръжният съд я потвърди. Мъжът и адвокатът му поискаха домашен арест или друга по-лека мярка с мотив, че трябва да гледа болната си майка.

Р. М. отказва да дава обяснения, макар че при първия му разпит в качеството му на свидетел е разказал как е извършил кражбата. След привличането му като обвиняем той не потвърждава думите си.
Мъжът има в досието си две осъждания – на Чепеларския районен съд, за съжителстване с непълнолетно момиче, и на Районен съд – Пазарджик, за кражба.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close